Header image  Header image  Header image  Header image  
Beeldend kunstenares Frida Boland uit Doetinchem  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
BOEKEN

Hieronder staat een overzicht met korte inleiding van de boeken van Frida Boland. De boeken zijn te verkrijgen bij de betere boekhandel of bestel de boeken op de website van de uitgeverij.

 

13 kosmische chakra's
Patronen, symbolen, kleuren en inzichten

Auteur: Frida Boland

Chakra’s zijn centra van levensenergie. Nu we van het Vissen- naar het Aquariustijdperk zijn gegaan, zijn de zeven bekende chakra’s uitgebreid tot in totaal dertien chakra’s. Het tekenen van de chakra’s – via de stapsgewijze uitleg in dit boek – kan je helpen om deze bewustzijnsgebieden verder te openen.

-Stap-voor-stap-uitleg voor het tekenen van de dertien kosmische chakra’s
- Achtergrondinformatie over de chakra’s en hun kleuren, locatie, elementen,symbolen, enzovoort
- Vele gevarieerde afbeeldingen van ingekleurde chakratekeningen

200 pagina’s – rijk geïllustreerd in kleur
Uitgeverij Akasha te Eeserveen.
ISBN nummer 978 94 6015 101 9
Advies verkoopprijs €22,50

 

Zelf iconen schilderen
Nieuw licht op iconen

Auteur: Frida Boland

De eeuwenoude iconen worden vensters op de eeuwigheid genoemd. Ze delen iets mee, roepen gedachten en gevoelens op en vertellen het verhaal van de heilige familie uit het christendom. Van oorsprong is een icoon een traditionele schildering uit de orthodoxe kerk, inmiddels is er in het Westen een hernieuwde belangstelling voor. Zelf een icoon schilderen is een bijzondere ervaring. Het gronden van de plank, het opzetten van het patroon, het zelf maken van de verf met pigmenten (tempera) en vervolgens het schilderen, is als een ritueel. Deze techniek wordt zorgvuldig beschreven.

Naast de eeuwenoude temperatechniek worden er moderne middelen aangereikt om het icoonschilderen eenvoudiger en toegankelijker te maken. Dit boek vertelt naast de werkwijze van het maken van iconen ook over de geschiedenis en over de verschillende typen en stijlen van iconen, met veel aandacht voor het vrouwelijke in het Christendom - de Moeder Gods iconen. Ook is er veel aandacht voor Maria Magdalena, de apostel der apostelen genoemd, de vrouw die Jezus lief had. Het boek is rijkelijk geïllustreerd, alle afbeeldingen zijn gedetailleerd beschreven en de opbouw ervan wordt stapsgewijs getoond. Er worden veel werkvoorbeelden gegeven, die ook bruikbaar zijn om in te kleuren met kleurpotlood of ze te verwerken in een mandala.

200 pagina’s – rijk geïllustreerd, harde kaft
Uitgeverij Akasha te Eeserveen.
ISBN nummer 978 94 6015 022 7
Advies verkoopprijs €29,95

 

Tekenen en schilderen van Boeddha's
Verdiep het contact met de boeddha in jezelf

Auteur: Frida Boland

De vele boeddhavormen die door de eeuwen heen zijn vervaardigd, stralen een bijzondere schoonheid uit vol symboliek, handgebaren en houdingen. Wanneer we onze creativiteit aanspreken en hiermee aan het werk gaan, kunnen we meer in contact komen met de energie die elke boeddha uitstraalt. Het is een herkenning in onszelf en geeft een welkome aanvulling op ons westerse denken. Het tekenen en schilderen van boeddhavormen brengt ons in meditatie. In dit boek worden verschillende boeddhavormen aangeboden om er zelf mee te gaan werken. Omdat er een grote verscheidenheid is, is er een keus gemaakt uit de meest bekende.

80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur
Uitgeverij Akasha te Eeserveen.
ISBN nummer 90 73798 71 X
Advies verkoopprijs €18,25

 

Tekenen en schilderen over het oude Egypte
Geef het oude Egypte weer kleur

Auteur: Frida Boland

Het oude Egypte heeft ons veel nagelaten, het spreekt nog steeds tot de verbeelding. In de tijd dat de Farao’s grote ingewijden waren, is er een enorme bloei van de Egyptische cultuur geweest. Het raakt in ons nog steeds het mystieke denken aan. In deze tijd is de belangstelling voor dit enorme land met zijn piramides, tempels, grote beelden, reliëfs en koningsgraven een enorme inspiratiebron. De grote kunstenaars van destijds laten een schat aan kunstwerken na, die zo eigen zijn aan Egypte. In dit boek wil ik Egypte weer kleur geven. Er is nog altijd veel te zien in Egypte, maar de kleuren zijn verloren gegaan. Door ze te gaan tekenen en schilderen komen deze weer tot leven en kom je in contact met de grootsheid die er eens was.

boek 2
80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur
Uitgeverij Akasha te Eeserveen.
ISBN nummer 90 73798 93 O
Advies verkoopprijs €19,90

 

Tekenen en schilderen over het oude volk
Indianen, Sjamanen, Maya's, Aboriginals

Auteur: Frida Boland

Het oude volk staat symbool voor een leven in harmonie met de natuur. Het grote respect dat het toont voor Moeder Aarde en haar bewoners is diep geworteld in een cultuur die het nooit verlaten heeft. Het spirituele streven van alle indiaanse religies is om in harmonie te leven met het hele universum. Tijdens grote feesten, familiegebeurtenissen, bij ziekte en bij geboorte en sterven gebruiken de stammen allerlei rituelen en symbolen die uit een lange traditie zijn voortgekomen. Alles is doorleefd en doordrenkt met diepzinnige symboliek.

In deze tijd waarin we zo vervreemd zijn van de natuur, is het belangrijk om weer te streven naar een liefdevol contact met alle levende wezens - de dieren, de bomen, de planten, de stenen en de sterren. Dit boek wil een bijdrage leveren om al tekenend en schilderend contact te maken met het oude volk - met hun beweegredenen, hun kennis en de enorme symboliek die zij wisten te gebruiken uit de natuur en uit de primitieve middelen die zij tot hun beschikking hadden. In dit boek worden verschillende volken belicht. Het staat vol met voorbeelden en werkpatronen; laat je erdoor inspireren!

80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur
Uitgeverij Akasha te Eeserveen.
ISBN nummer 90 77247 27 0
Advies verkoopprijs €19,90